Vlasové trendy pro rok 2023

Toužíte po změně, která vám dodá energii a pořádně vás nastartuje do nového roku? Máme pro vás veškeré informace o vlasových trendech v úpravě, střizích i barvení. Který z nich bude pro vás ten pravý?

Trendy střihy vlasů

Roku 2023 budou dominovat krátké vlasy a to zejména během jara a léta. Takové střihy vlasů jsou svěží a velmi praktické pro úpravu. Rychleji se myjí i suší a k jejich úpravě potřebujete pouze kvalitní žehličku na vlasy. Populární budou totiž hlavně rovné vlasy sahající přibližně po bradu, nebo výše. In budete i když si zvolíte bob, pixie střih nebo delší ofinu a krátké vlasy na temeni hlavy. Obáváte-li se, že by vás takové krátké vlasy nudily, můžete si pořídit i kulmu na vlasy a jednou za čas svůj kratší účes zvlnit. Tím se vizuálně ještě více zkrátí přibližně do výšky uší a budete působit jako vystřižená z francouzského filmu.

V oblasti střihů samozřejmě nikdy nebude jen jedna možnost, která je in. Pokud zbožňujete své dlouhé vlasy a nechcete se jich vzdát, zkuste je zkrátit alespoň v oblasti ofiny. Ne však úplně – trendová bude takzvaná curtain fringe, což doslova znamená ofina podobná zácloně. V praxi to znamená, že bude delší, sahající přibližně po uši a splývající kolem obličeje na obou stranách. Pokud bude jemně zatočena směrem ven z obličeje, získáte body navíc.

Posledním mega trendem jsou postupně sestříhané přirozeně kudrnaté vlasy. Skvělého efektu dosáhnete používáním přípravků na podporu kadeří. Postupný sestřih pomůže v tom, aby měla vaše koruna krásy nepřehlédnutelný objem.

Trendy ve společenských účesech

Speciální příležitosti, při kterých si můžeme dopřát extra zkrášlování, jsou příjemným přerušením rutiny. I když potřebujeme dobrý střih, zdravé vlasy a jednoduchou úpravu každodenního účesu, jednou za čas bychom si měli dopřát úpravu, která je opravdu stylová. V roce 2023 budou trendy tyto vlasové stylingy:

  • rybí ocas jako koruna kolem hlavy - působí lehce, vzdušně a hodí se na letní svatby nebo pracovní párty,
  • bohémské vlny - velmi velké vlny nejvíce vyniknou na vlasech, které sahají alespoň pod lopatky na zádech,
  • drdol na vrchu hlavy omotaný stuhou - na narozeninový večírek nebo na méně formální plesy se hodí drdol, který ozdobíte stuhou nebo šňůrou s flitry a glitry,
  • cop kopírující tvar ucha na jedné straně hlavy v kombinaci s bohatým objemem na druhé straně hlavy bude žhavým trendem až do zimy,
  • vlasy začesané dozadu - všechny vlasy směřující pryč z obličeje a pevně zalakované na vrchu hlavy jsou stále in. Vzadu však nejsou úplně rovné, ale spíše jemně nedbale zvlněné,
  • vysoký ohon s extra velkým objemem - pokud máte rády jednodušší účesy, vsaďte na vysoký ohon, který zvlníte a dodáte mu hodně objemu pomocí kulmy na vlasy.

Taková dokonalost společenských účesů vyžaduje kvalitní lak na vlasy, který jim dodá pevnost, ale také zdravý lesk.

Trendy v barvě vlasů

Letos bude nejpopulárnější zlatohnědá barva. Je perfektní pro ženy, které chtějí svoji barvu jen trochu oživit a dodat jí lesk. Zlatohnědá působí teplo a dodává vzhledu hloubku. Není přitom příliš drsná a tvrdá jako černá barva. Navíc bude slušet různým tónům pleti, ať už je světlá, olivová nebo tmavší. Nakonec, hnědé odstíny nejsou tak náročné na údržbu jako například blond barva na tmavých vlasech, která neustále odhaluje odrůstající kořínky. Druhým top trendem ve světě barvení vlasů bude šedý melír, který je jakoby rozmazaný ve vlasech. Neměly by být viditelné tvrdě ohraničené pramínky, ale šedá barva má mít tmavší a světlejší odstíny. Hodí se zejména ženám, které potřebují dodat vlasům objem a strukturu. Jsou vhodné i pro zaneprázdněné ženy, nemají-li čas pravidelně chodívat zabarvovat odrůstající kořínky.