Barva roku 2023 - Viva Magenta

Společnost Pantone Color vyhlásila barvu Viva Magenta jako barvu roku 2023. Konkrétně jde o odstín, který má v sobě tóny růžové, červené a fuchsiové. Vyjadřuje zejména nový signál síly. Pojďme se však na ni podívat blíže.

Co znázorňuje barva roku – Viva Magenta?

Viva Magenta vyjadřuje nový signál síly a energie. Také představuje i odvážnost a nebojácnost. Má pulzující a optimistickou barvu. Z psychologického hlediska v lidech vyvolává pocity kreativity, vzrušení a energie. Barva roku 2023 je výsledkem důkladné analýzy odborníků z Pantene. Ta znázorňuje současné kulturní klima.

Komu se Barva roku 2023 hodí?

Jelikož Viva Magenta je odvážnější odstín s červenými podtóny, tak je mnohem všestrannější pro lidi všech pohlaví, životního stylu a věkových skupin. Avšak častou chybou, které se kadeřníci dopouštějí je, že tento vlasový trend doporučují jen určité skupině klientely, o které si myslí, že tomu bude skutečně otevřena.

I když tomuto vlasovému trendu bude nakloněnější mladší klientela, která je obvykle otevřenější vůči odvážnějšímu vzhledu. Tak by Viva Magenta neměla zanevřít ani starší klientela, která by chtěla zkusit něco nového a svěží.

Jak můžeme využít Vivu Magentu v odvětví kadeřnictví?

Viva Magenta můžete využít k řadě způsobů a umíte s ní vykouzlit mnoho zajímavých proměn. Fantazii se meze nekladou, můžete se inspirovat i těmito tipy, jak využít barvu roku 2023:

Barvení vlasů – Ombré

Zakomponujte tuto barvu do stylu ombré. Velkou výhodou tohoto stylu je to, jak krásně vyroste. A to zejména proto, že ombré začíná vaší přirozenou barvou.

Viva Magenta beaded braids

Jedna z možností jak můžete otestovat tento vlasový trend jsou tzv. „beaded braids“. Díky nim se nemusíte bát, že by došlo k poškození vašich přirozených vlasů. A vy si tak můžete bezstarostně užívat tohoto vlasového trendu. Pokud si ho zamilujete, můžete použít Viva Magenta také k zabarvení vašich vlasů.

Viva Magenta braids

Podobně jako s beaded braids tak s tímto stylem si můžete bezstarostně užívat nového vlasového trendu. Tato směs červené, fialové a růžové lichotí různým tónům pleti a vašemu vzhledu dodá nový život.

Barvení vlasů – melír

Jednou z další odvážnější variant využití Viva Magenta je melír. Pro ten nejlepší efekt požádejte svého kadeřníka/kadeřnici, aby začal/začala nanášet barvu pár centimetrů od vašich kořenů. Tak zajistíte, že vaše přirozená barva bude stále pronikat.

Využití Barvy roku 2023 ve vlasových doplňcích

Další skvělou možností, kde můžete využít Viva Magenta, jsou vlasové doplňky. Těmi můžete dozdobit každý svůj účes. Tuto barvu můžete použít také s dalšími vlasovými trendy, a tak si vytvořit svůj perfektní účes.