Jak na profesionální úpravu ofiny

Ofina patří mezi ty vlasové úpravy, které nepřichází a neodcházejí tak, jako jiné trendy v oblasti stylingu a střihu vlasů, ale jsou trendy prostě pořád. Samozřejmě, po ofině touží mnozí z nás, ale ne každému se může hodit. Dobrou zprávou je, že sluší téměř každému. Tou méně dobrou je už, že úprava ofiny je o něco složitější.

Právě proto se v tomto článku dozvíte blíže, než na úpravu ofiny a pro koho je vhodná. Ofina však rozhodně sluší úzké tváři, díky které bude působit více harmonicky, zamaskují také vysoké čelo. Správně ostříhaná ofina vám také ušetří několik eur nebo dalších stříhání vlasů, případně barvení. Dokáže se totiž postarat o pořádnou přeměnu looku, pokud na to zrovna máte chuť.

Střih ofiny

V první řadě si řekněme něco o střihu ofinu. Pokud se vám líbí styling tipu Beyoncé, bude se vám jistě líbit rozdělená ofina. Tato ofina na střed je obvykle prodloužena, ale nezakrývá úplně tvář. Je dobré, když sahá zhruba k očím a je jemně rozdělená. Dodává glamour sofistikovaný vzhled. Abyste dosáhli co nejplynulejšího přechodu ke zbytku vlasů, směrem do stran by měla být postupně sestříhaná. Právě tento styling lze také upravit i jako ofina na bok.

Klasickým tipem ofiny je ofina zastřižená narovno. Tato úprava ofiny je ideální pro husté a nepoddajné vlasy. K tomuto střihu ofiny se zpravidla hodí vlasy jakékoli délky, mohou být jen po ramena nebo i dlouhé.

Při řešení toho, jaká ofina a střih se hodí, právě vám si hlavu lámat nemusíte. Každá dobrá kadeřnice vám s tím nepochybně poradí. Obecně platí, že klasický rovný typ ofiny nemusí být ideální pro kudrnaté vlasy, rychle mastící se vlasy či řídké vlasy. Pokud pro tyto tipy však existují určité alternativy ve formě jiných střihů.

Jak pečovat o ofinu

Ofina však zůstává rychlým a jednoduchým způsobem, jak oživit klasický učes, a proto se vyplatí nad ní zauvažovat. A jak o ofinu pečovat?

Úprava ofiny záleží především na tom, jaký má styling a jaký typ vlasů máte. Při celkové úpravě vlasů však nikdy nezapomínejte na dobrý šampon a kondicionér a také na stylingové přípravy, které pomohou tomu, aby každý vlas zůstal přesně tam, kde chcete.

Ofinu si zvykneme častěji chytat rukama, proto bude dobré zvážit i vaše mytí vlasů častěji podle toho, aby vypadala dobře. Určitě si také zvykněte na foukání vlasů a ofiny přes kulatý kartáč, díky čemuž bude look dokonalý. Ke zkrocení zlobivých vlasů zase použijte tužidlo a lak na vlasy. Případné jemné vlnky jednoduše upraví žehlička na vlasy.

Stojí tedy ofina za všechno toto úsilí? Za nás jednoznačně stojí, protože bude krásným osvěžením jakéhokoli účesu. A za tu trochu námahy každý den bude výsledný efekt skvělý.